Видалення родимок в Києві

Швидкі та безболісні методи
  • Оцінка новоутворень досвідченими дерматологами
  • Ефективні методи видалення: радіохвильовий, кріодеструкція, СО2 лазер
  • Швидке загоєння без рубця
Видалення родимки або невуса (до 0,5 см)
450 грн
650 грн
Видалення родимки або невуса 1шт (0,5-1 см)
550 грн
750 грн
Видалення родимки або невуса 1шт (1-2 см)
650 грн
950 грн
Записатися на прийом

Що таке родимки

Родимка – це новоутворення шкіри, що містить меланоцити (особливі клітини шкіри) та пігмент меланін. Їх колір може змінюватися від світло-коричневого до чорного. Родимки мають другу назву – невус.

Кожна родимка має певний цикл розвитку. Часто невус з’являється у вигляді невеликої цятки плоскої форми, але поступово він стає опуклим. Висота такого утворення залежить від локалізації меланоцитів: якщо у верхніх шарах шкіри – родимка буде пласка; якщо вони розташовані глибше – вона підійматиметься над поверхнею шкіри. Така будова – лише особливість, вона не має негативного значення. А ось за структурою та зовнішнім виглядом утворення варто спостерігати уважніше.

Що потрібно знати про родимки та їх лікування

У немовлят родимки бувають рідко. Як правило, основна кількість їх з'являється у підлітковому та дорослому віці. Виділяють кілька причин формування нових родимок у людини:

  • спадковість;
  • сонце та УФ-випромінювання (надмірне перебування під прямим сонячним промінням або в солярії призводить до надмірної вироблення меланіну, який і утворює родимки). Найчастіше нові родимки з'являються саме через вплив на шкіру сонячних променів;
  • гормональні зміни (як у підлітків, і у дорослих);
  • віруси та травми.

Чому гістологія – це важливо

Гістологічне дослідження – це вивчення зразка тканини на клітинному рівні. Результати гістологічного дослідження підтверджують або заперечують попередній діагноз, визначають тактику лікування захворювання. Ця процедура застосовується для діагностики ракових та інших захворювань.

Таке дослідження показане всім пацієнтам, які звертаються до дерматолога для видалення підозрілого невуса або новоутворення, яке часто травмується та кровоточить. Відправлення тканин родимки на гістологічне дослідження є обов'язковим.

Дерматоскопія – що це та для чого її проводять

Дерматоскопія – найпоширеніший метод діагностики, який виконується за допомогою медичного приладу дерматоскопа. Процедура дозволяє досліджувати родимки, виявляти ступінь їхньої загрози здоров'ю людини. Дерматоскоп збільшує зображення в десятикратному розмірі, що дозволяє ретельно вивчити шкірне утворення, визначити розмір, точну форму, колір, а також розглянути структуру. За результатами дерматоскопії лікар робить висновок щодо того, чи можна залишити родимку, чи краще її видалити.

Процедура абсолютно безболісна та нешкідлива. Її слід виконувати щорічно кожній людині, яка має родимки. Особливо показана дана діагностика власникам великої кількості родимок, які відрізняються за кольором та розміром. Регулярна діагностика допомагає визначити зміни у будові родимок і, якщо виникає потреба, вирішити проблему на ранніх етапах.

Чому родимки потрібно обстежувати та іноді видаляти

Родимка за своєю суттю є доброякісним утворенням. Вона формується з недозрілих або змінених клітин епідермісу. Найчастіше родимка не загрожує життю чи здоров’ю і впливає лише на естетичне сприйняття зовнішності людини. Але в деяких випадках ці утворення згодом збільшуються в розмірах, проникають глибше, змінюють структуру і в цьому випадку невус вже може зашкодити не тільки здоров’ю, а й життю.

Для визначення ступеня небезпеки родимки існує тест ABCDE:

  • A – “asymmetry”, або асиметрія. Родимка змінює форму і стає асиметричною.
  • B – “borders”, або межі, контур. У доброякісної освіти контур має бути плавним, не рваним.
  • C – “colour”, або колір. Безпечне утворення має коричневий колір, однорідний тон по всій поверхні. Якщо невус стає червоним, білим, темно-фіолетовим, чорним або спочатку забарвлений одразу в кілька кольорів, його слід вивчити детальніше.
  • D – “diameter”, або діаметр. У родимки мають бути певні, усталені розміри. Якщо вона поступово збільшується у діаметрі, це може свідчити про патологічні процеси.
  • E – “evolution”, або еволюція, розвиток. Мається на увазі зміна шкірної освіти у формі, структурі чи розмірах.

Регулярне спостереження за власними родимками, високоточна діагностика, видалення небажаних утворень допомагають зберегти здоров’я і життя. До дерматолога слід звернутися одразу, як тільки помічені перші зміни зовнішнього вигляду невуса. Лікар проведе візуальний огляд, зробить дерматоскопію і, виходячи з результатів дослідження, надасть рекомендації щодо подальших дій.

Які родимки слід видаляти

Всі родимки можна розділити на дві основні категорії: доброякісні та злоякісні.

Доброякісні здебільшого видаляти не потрібно, якщо немає особливих показань. Але доброякісні родимки можуть переродитися в злоякісні, якщо не дотримуватись певних правил безпеки (зокрема йдеться про активне ультрафіолетове та радіохвильове випромінювання).

Злоякісні родимки становлять певну загрозу, вони потребують ретельного спостереження. Нерідко їх видаляють, оскільки – у випадку з родимками – чим раніше усунути проблему, тим вірогідніше позитивний результат і менше ризик розвитку надзвичайно небезпечного захворювання – меланоми.

Родимку варто видалити, якщо:

  • вона змінила форму, розмір, забарвлення;
  • навколо неї виникло запалення чи набряклість;
  • порушена цілісність структури, з’явилось лущення чи кірочки;
  • змінилася щільність родимки – вона стала або занадто щільною, або навпаки набагато м’якшою;
  • з самого початку має великий діаметр – понад 6 мм;
  • це утворення завдає психологічного чи фізичного дискомфорту;
  • родимка розташована на такій ділянці тіла, де її постійно зачіпає одяг.

Як правильно лікувати родимки

Найпростіший спосіб позбутися родимки – видалити її. Це і також найефективніший спосіб. До того ж швидкий: сама процедура триває лічені секунди. Попередньо обов’язково слід отримати консультацію дерматолога: фахівець має оцінити характер утворення та підібрати найбільш відповідний спосіб видалення. У деяких випадках перед видаленням для отримання додаткової інформації проводять гістологічне дослідження. Також дерматолог дасть рекомендації щодо догляду за шкірою у відновлювальний період.

Як видалити родимку чи невус

У Esteva Clinic ми пропонуємо найефективніші методи видалення новоутворень. На сьогоднішній день це видалення за допомогою радіохвиль, рідкого азоту (кріодеструкція) або CO2-лазера.

Радіохвильовий метод

При використанні цього методу радіохвилі спрямовуються на проблемну зону, руйнуючи клітини родимки. Внаслідок такого впливу родимка зменшується у розмірі, поки не зникне повністю. Радіохвильовий метод видалення утворень може застосовуватися не тільки на шкірі, але і на ніжнішій зоні – слизових.

За 20 хвилин до проведення процедури на область з утворенням наноситься місцевий анестетик – він допомагає уникнути дискомфортних відчуттів.

Потім починається безпосередній вплив радіохвиль. При видаленні утворень на руках чи ногах, на розсуд лікаря, може знадобитися додаткова процедура – кюретаж (вишкрібання тканин). Вона дозволяє переконатися, що невус видалено повністю.

Шкіра відновлюється швидко – протягом тижня після процедури.

Переваги радіохвильового методу:

  • епідерміс, що оточує шкіру, залишається неушкодженим;
  • місцева анестезія повністю позбавляє больових відчуттів.

Радіохвильовий метод підходить для видалення родимок у наступних зонах:

  • обличчя;
  • декольте, груди, пахви,
  • руки (зокрема долоні).

Видалення родимок кріодеструкцією (рідким азотом)

Кріодеструкція – це видалення новоутворень шкіри з використанням рідкого азоту. При застосуванні методу на новоутворення діють наднизькі температури, внаслідок чого тканини родимки руйнуються. Кріодеструкція підходить для видалень, яким не потрібне гістологічне дослідження.

Видалення родимок рідким азотом характеризується такими перевагами:

  • швидкістю виконання;
  • мінімальними больовими відчуттями;
  • відсутністю обмежень за віком;
  • відносно легким виконанням;
  • відсутністю кровотеч;
  • перед процедурою не потрібна анестезія;
  • реабілітаційний період проходить легко.

При виконанні процедури відбувається від 3 до 6 заморожувань тривалістю до 30 секунд.

Лазерний метод

Одна з найпопулярніших сьогодні технологій. Принцип видалення аналогічний радіохвильовому методу з тією лише відмінністю, що тут застосовується лазерний промінь. Здорова шкіра навколо новоутворення не піддається впливу, рубців після процедури не залишається.

Лазерне видалення родимок особливо часто використовується на складних ділянках:

  • на пальцях рук та ніг, у безпосередній близькості від нігтьових пластин;
  • на стопах, зокрема – на підошовній частині.

Лазерний та радіохвильовий методи – два представники «золотого стандарту» видалення не лише родимок, а й інших утворень на шкірі: папілом, гемангіом, бородавок.

Як відбувається видалення

Незалежно від обраного методу (радіохвильовий або СО2 лазер), це однозначно буде:

  • швидко;
  • безболісно;
  • безпечно.

Активний етап роботи займає менше хвилини!

Розуміння того, як відбуватиметься процес видалення доброякісних утворень, допомагає клієнтам зберегти спокій та позитивний настрій.

Ми постаралися відповісти на найбільш популярні питання, які нам ставлять на цю тему. Всі відповіді зібрали у відео, яке пропонуємо до перегляду.

Видалення родимок – фото до та після

Який результат після видалення родимок отримують клієнти клініки естетичної медицини та косметології Esteva Clinic ви можете переглянути на фото нижче.

Часті питання про видалення родимок

Скільки часу забере реабілітація? Коли я зможу повернутись до звичного способу життя?
Видалення родимок в Esteva Clinic не внесе значних змін у звичний для вас спосіб життя. Відразу після завершення процедури можна повернутись до більшості щоденних справ.
Яка можливість, що родимка з’явиться знову?
Родимка видаляється повністю. Але якщо в організмі залишається той фактор, який став причиною появи цього утворення, цілком можливо, що поряд або в іншому місці на тілі з’явиться нова родимка (невус).
Що краще – радіохвильовий метод чи лазер СО2?
Обидва способи видалення родимок ефективні. Який більше підходить у конкретному випадку, підкаже дерматолог після проведення дерматоскопії.

Переваги видалення родимок та невусів у Esteva Clinic

  • Ми професіонали своєї справи – у нас працюють винятково досвідчені дерматологи.
  • У Esteva Clinic доступні три основні методики видалення доброякісних новоутворень шкіри – радіохвильовий метод, кріодеструкція та СО2 лазер. Це швидкі, безболісні та безкровні методики видалення.
  • У клініці проводиться цифрова дерматоскопія та гістологія.
  • Esteva Clinic – офіційний партнер соціального проекту Skin Checker (компанії La Roche-Posay), який покликаний боротися зі злоякісними новоутвореннями шкіри.

Скільки коштує видалення родимок

Дізнатись актуальні ціни та діючі акції на видалення родимок у нашій клініці ви можете в таблиці нижче.

Видалення родимок та невусів

Назва процедуриЦіна, грн
Консультація з дерматоскопією в день видалення новоутворень300
Консультація з дерматоскопією без процедури видалення новоутворень590
Контроль після видалення з 30 по 45 день

Безкоштовно

Видалення родимки / невуса 1шт (до 0,5 см)

450
650

Видалення родимки / невуса 1шт (0,5 - 1 см)

550
750

Видалення родимки / невуса 1шт (1 - 2 см)

650
950

Пакет №1 від 10 до 20 новоутворень

2390
2900

Гістологічне дослідження 1шт (обов’язкове для: травмованих новоутворень, родимок, невусів, поліпів)890
Знеболювання (1 - 10 шт)300
Знеболювання Пакет №1 (11 - 20 шт)490